Spring til indhold

Ministerbesøg i Dubai åbner døre for danske virksomheder

10.11.2016  12:46

Med sin hastige vækst og store visioner udgør Dubai et stort uudnyttet eksportpotentiale for Danmark. Særligt inden for søfart, grøn teknologi og luftfart har de danske virksomheder gode muligheder i de Forenede Arabiske Emirater (FAE).

Der var derfor lagt i kakkelovnen til det helt store eksportfremstød, da den danske Erhvervs- og vækstminister, Troels Lund Poulsen, besøgte Dubai i sidste uge. Besøget, som var organiseret af det danske generalkonsulat i Dubai i samarbejde med Act NOW og Dansk Eksportforening, var spækket med aktiviteter, der netop havde til formål at åbne døre for danske virksomheder i FAE.

I FAE betyder titler rigtig meget. Samtidig kan det være svært for mindre danske virksomheder uden lokal tilstedeværelse at arrangere møder med lokale beslutningstagere, da de disse typisk er svære at tilgå. Hvis man derimod tilsætter en dansk minister opstår der pludselig mange flere muligheder. Dette var i den grad tilfældet i Dubai.

Under besøget deltog Troels Lund Poulsen nemlig i en lang række møder sammen med den danske ambassadør til FAE og Qatar, Merete Juhl. Herefter fik de danske virksomheder mulighed for at pitche produkter og services direkte til topledelsen i nogle af de største emiratiske virksomheder og institutioner.

""

Særligt inden for luftfart viste besøget sig at give pote i form af konkret afkast. Denne delegation besøgte både Emirates Airlines og Dubai Airports, og ud over at blive introduceret til de rette beslutningstagere formåede eksempelvis AXA Power at underskrive en kontrakt på 2 millioner Euro under ministerens besøg. Også Crisplant/Beumer Group, som allerede har leveret hele Abu Dhabi Midfield Terminal, er nu videre i forhandlingerne med ledelsen bag Dubais nye lufthavn, og Triagonal fik opsat efterfølgende møder med både Dubai, Abu Dhabi og Sharjah lufthavne.

""

Delegationen, der bestod af virksomheder specialiseret inden for grøn teknologi, var blandt andet ude at cykle i ørkenen med ministeren og ambassadøren. Denne tur havde til formål at sætte fokus på grønne danske løsninger, samt skabe opmærksomhed omkring danske Gaia Solars solcelleanlæg, der forestiller Sheikh Mohammed. Ministeren kommenterede efterfølgende på cykelturen, hvor han udtalte, at det var et af de bedste møder han nogensinde havde haft, hvilket faldt i god jord hos de lokale. Idéen med at "holde møde" på to hjul satte samtidig fokus på Danmark som aktiv og sund nation.

""

Selv samme delegation besøgte også Jumeirah Golf Estates (JGE), hvor ministeren overværede en ceremoni under hvilken den danske fodboldlegende Ebbe Sand underskrev en aftale med administrerende direktør for corporate services i JGE, Abdulaziz Bukhatir. Den underskrevne aftale repræsenterede dermed det første spadestik til verdens første bæredygtige sports hub, "Green Sports Hub", som er udviklet af Ebbe Sand og skal ligge i Jumeirah Golf Estates. Efter ceremonien netværkede ministeren, ambassadøren og den lokale topledelse med de danske virksomheder.

""

Dubai har lanceret en strategi med målsætningen om at blive en af verdens ledende maritime nationer. Med Danmarks styrkeposition på dette område spejder Dubai i høj grad mod nord for inspiration, hvorfor anledningen også var en oplagt mulighed for de danske søfartsvirksomheder. Her deltog ministeren blandt andet i den officielle åbning af SeaTrade Exhibiton, hvor flere danske virksomheder havde en stand, samt Dubai DryDocks, som er en af regionens største skibsværfter og en stor potentiel kunde for de danske udstyrsproducenter.

""

""

Både ministeren og ambassadøren afprøvede derudover diverse simulatorer, da de sammen med søfartsdelegationen besøgte Maersk Trainings helt nye trænings- og oplæringscenter i Dubai for offshore-industrien.

""

Da det var tid til at vende tilbage til Slotsholmen i København takkede ministeren af ved en privat middag med luftfartsdelegationen, hvor han takkede både generalkonsulatet i Dubai samt de deltagende virksomheder for et yderst vellykket og produktivt besøg.Seneste nyt

    Se alle