Spring til indhold

Diabetes på dagsordenen ved konference i Qatar 

10.10.2016  12:13

Diabetes udgør for øjeblikket en af de største udfordringer på sundhedsområdet i golfregionen. Under International Diabetes Leadership Forum, som blev afholdt i Doha i slutningen af september, blev netop kampen mod diabetes diskuteret. Konferencen, som varede to dage, var et offentlig privat partnerskab mellem Ministeriet for Offentlig Sundhed i Qatar og blandt andre Novo Nordisk.

Mærsk Oil Qatar var hovedsponsor på konferencen, hvor nogle af verdens ledende eksperter på området, samt politikere, private virksomheder og NGO'er, var forsamlet. Danmarks ambassadør til De Forenede Arabiske Emirater, Merete Juhl, deltog ligeledes i konferencen, hvor hun i sin tale understregede vigtigheden af at sætte fokus på kampen mod diabetes - ikke kun individuelt, men også gennem et målrettet fokus på internationalt samarbejde og partnerskaber på tværs af sundshedssektoren og længere.

''

Ambassadøren deltog derudover også i en spørgerunde, hvor hun blandt andet uddybede betydningen af international samarbejde. Hun understregede, at det er essentielt netop med øget samarbejde fordi man derigennem kan lære af erfaringsudveksling og udvikle innovative løsninger i sundhedssektoren - særligt med henblik på diabetes.

""

Ambassadøren kom under spørgerunden også ind på årsagerne til den øgede udbredelse af diabetes, og her blev særligt urbanisering og stillesiddende livsstil nævnt som nogle af de mest prominente årsager i både u- og ilande.

""

Konferencen satte dermed fokus på nogle af de fremtrædende udfordringer på sundhedsområdet med henblik på diabetes. Derudover fremmede konferencen dialog og idéudveksling på tværs af de deltagende, og fremhævede behovet for at reducere udbredelsen af diabetes ikke kun i Qatar, men i hele verden.

I forlængelse af Ambassadørens deltagelse i International Diabetes Leadership Forum i Qatar og den generelle markedsudvikling i regionen arrangerer generalkonsulatet i Dubai en healthcare-delegation med fokus på e-health til De Forenede Arabiske Emirater d. 15. november 2016, blandt andet med deltagelse af direktør for Digitaliseringstyrelsen, Lars Frelle-Petersen. For mere information kontakt da Edith Christmas på edichr@um.dk.Seneste nyt

    Se alle