Spring til indhold

Information til danskere i Qatar om coronavirus/covid-19

Her på siden kan du læse information til danske rejsende og fastboende i Qatar i forbindelse med udbruddet af coronavirus/covid-19.

Senest opdateret 21. maj 2020, 15.30

Ambassaden i Abu Dhabi og Generalkonsulatet i Dubai følger løbende udviklingen i forhold til coronavirus/covid-19 i Qatar.

SIDSTE NYT - VIGTIG INFORMATION                   

     
 • Gældende fra 22. maj skal alle i Qatar installere app'en EHTERAZ, når de forlader deres hjem (Udmeldt på video konference af H.E. Sheikh Khalid bin Khalifa bin Abdulaziz Al Thani ifølge Iloveqatar)
 • Qatar Airways meddeler i en pressemeddelse på deres hjemmeside, at de gradvist vil åbne op for flere flyvninger i slutningen af maj og flere forventes i løbet af juni.
 • Danskere der ønsker at rejse hjem fra/via Qatar til Danmark har fortsat mulighed for det. Der udbydes tre ugentlige afgange fra Doha til København (ONS/FRE/LØR) og fire til hhv. Oslo og Stockholm. Ydermere holdes der bl.a. fast i daglige afgange fra Sydney og Melbourne, 4x ugentligt fra Perth og enkelte afgange fra Brisbane. Afgange fra Jakarta/Indonesien vil blive reduceret til tre afgange om ugen. Johannesborg/Sydafrika vil blive genåbnet. For flere informationer og booking af billetter venligst gå ind på Qatar Airways’ hjemmeside
 • Ny whatsapp gruppe for alle i Qatar, hvor myndigheder kan orientere og updatere borgere om forskellige emner i forbindelse med Corona. Gruppen kan tilmeldes ved at sende besked til +974 6006 0601 og er tilgængelig på 6 forskellige sprog.        
 • The Supreme Committee for Crisis Management meddelte 1. april at Qataris, der befinder sig i udlandet samt deres koner og børn og andre med opholdstilladelser i Qatar kan returnere så længe de overholder 14 dages karantæne ved ankomst og har informeret Qatars ambassade i det pågældende land 72 timer før. Transit vil stadig være muligt. Information fra 7. pressekonference. Læs mere på State of Qata
 • Nye restriktioner i Qatar: Pligt i Qatar til indrapportering af smittede med corona        

  The Amir HH Sheikh Tamim bin Hamad al Thani offentliggjorde 26. marts en ny lov, der giver enhver læge, som har tilset smittede, smittede selv, familiens overhoved, uddannelses-, skole- og arbejdsledere pligt til at indrapportere smittede, hvis det formodes smitten opstod der. Overtrædelse af loven medfører en fængelsstraf på min. 3 år eller bøde på QR200,000 eller begge.  

 • The Supreme Comittee for Crisis Management in Qatar har besluttet at lukke alle ikke-livsnødvendige forretninger gældende fra fredag den 27. marts. Det omfatter restauranter, cafeer, kulturcentre, underholdningssteder m.m. Se udmelding på Twitter for Governement Communications Office
   
  https://twitter.com/GCOQatar/status/1241448313284702208?s=20

 • Ny Facebook-gruppe til at facilitere frivillige indsatser for at bestå strandede danskere
  Facebook-gruppen ”Danskere Globalt – Sammen mod corona” findes her: https://www.facebook.com/groups/danskereglobalt
  Læs mere om initiativet på Udenrigsministeriets hjemmeside under Nyheder

 

Information til fasboende i Qatar

Det globale udbrud af covid-19 kan medføre vanskeligheder med forsendelser af post til udlandet. Det betyder, at der for danskere bosat i udlandet kan opstå problemer med at få tilsendt et nyt NemID-nøglekort med posten. Digitaliseringsstyrelsen anbefaler, at man installerer NemID nøgleapp på sin telefon. Se mere her.

 

Rejser til og fra Qatar

 • Myndighederne udmeldte 1. april, at de, der befinder sig i udlandet samt deres koner og børn og andre med opholdstilladelser i Qatar kan returnere, så længe de overholder 14 dages karantæne ved ankomst og har informeret Qatars ambassade i det pågældende land 72 timer før. Transit vil stadig være muligt. Læs mere om de seneste opdateringer om flyforbindelser på Qatar Airways hjemmeside.

 • Udenrigsministeriet opfordrer danske rejsende (gælder ikke danskere bosat i udlandet), der befinder sig ude i verden til at tage hjem, så snart det er muligt og i tæt dialog med dit rejsebureau. Med de mange restriktioner, som indføres både i Danmark og i udlandet, kan det vise sig svært at finde hjemrejsemuligheder i den kommende tid.

 • Ifølge Qatars lufthavn har myndighederne den 16. marts udmeldt, at udlændinge fra 18. marts ikke længere vil blive tilladt at rejse ind i landet. Statsborgere i Qatar vil dog fortsat kunne indrejse, men vil blive sat i 14 dages karantæne. Ifølge Generalkonsulatets oplysninger vil transit stadig være muligt, men det anbefales at kontakte det enkelte flyselskab.

På Udenrigsministeriets hjemmeside finder du svar på de fleste spørgsmål under: Spørgsmål og svar til rejsende og fastboende i udlandet om coronavirus/covid-19

 

Hvis du strander i Qatar

 • Stadig muligt at booke hoteller online i alle prisklasser.
 • Supermarkeder og apoteker er stadig åbne, og udbringning fra restauranter tilladt.  

 

Udvikling i smitte og restriktioner i Qatar

 • 18. maj udmelder myndighederne i Qatar, at alle kommercielle aktiviteter og butikker med undtagelse af mad og restauranter der leverer mad og apoteker, holder lukket 19/5-30/5. Kun 2 personer i private biler og maksimum 3 personer inkl. chauffør i limousiner og i taxis gældende fra 19. maj. Læs mere på I love Qatar - GovUpdates 
 • Krav om social distancering, undgå alle former for sociale forsamlinger og minimer antal passagerer i biler (kilde Government Communication office, Twitter).
 • Yderligere tiltag gældende fra 27. marts: Lukning af forretninger, cafeer, restauranter, kulturcentre og underholdsningssteder. Supermarkeder og apoteker fortsat åbne. Se udmelding på Twitter for Governement Communications Office
 • Qatars myndigheder har indført tiltag i hele landet. Tiltagene inkluderer blandt andet rejserestriktioner, lukning af skoler og universiteter, undgå større forsamlinger, lukning af biografer, fitness centre mm., og rejsende vil kunne forvente kontrol af kropstemperaturer ved ankomst og afrejse.
 • Ministry of Public Healt opdaterer dagligt antal smittede i Qatar. 19 marts meldes om 452 smittede: www.moph.gov.qa (downloades kun fra mobilenhed)

 

Indrejserestriktioner i Danmark

◾Ved ankomst i en dansk lufthavn vil du ikke blive afvist, hvis du har dansk statsborgerskab, eller hvis du har bopæl i Danmark.
◾Har du ikke dansk statsborgerskab, men fast bopæl i Danmark, vil du heller ikke blive afvist ved grænsen. I visse tilfælde, kan du som ikke dansk statsborger af flyselskabet blive bedt om at dokumentere, at du kan komme ind i Danmark. Hvis du har lovligt ophold og bopæl i Danmark, kan Generalkonsulatet i Dubai  hjælpe dig med at udfærdige et certifikat der viser dette (certificate to board).
◾Er du ikke dansk statsborger eller har bopæl i Danmark, skal du kunne dokumentere et anerkendelsesværdigt formål for indrejsen i Danmark. Kan du ikke det, vil du i den danske lufthavn blive nægtet videre indrejse i Danmark. Læs mere om anerkendelsesværdige formål på politiets hjemmeside  
◾Rejsende der vender hjem til Danmark fra udlandet opfordres kraftigt til at holde sig hjemme i 14 dage og framelde sig danskerlisten. Læs om regeringens seneste opfordringer i bekæmpelse for at mindske risikoen for smittespredning på Udenrigsministeriets hjemmeside og hos Sundhedsstyrelsens hjemmeside

 

Nem Adgang til vigtig information

Ambassaden i Abu Dhabi og Generalkonsulatet i Dubai opfordrer danskere bosat eller på rejse i Qatar til at følge de lokale myndigheder for råd og vejledning:  

Generalkonsulatet i Dubai opfordrer alle danskere i Qatar til at registrere sig på Danskerlisten og hente udenrigsministeriets appRejseklar. Danskerlisten giver os mulighed for at kontakte dig eller sende dig vigtige informationer om, hvordan du bør forholde dig. Du tilmelder dig Danskerlisten her. Udenrigsministeriet udarbejder ikke rejsevejledning til Qatar, men det anbefales at læse andre landes rejsevejledning, som kan findes her

 

Har du spørgsmål i forbindelse med coronavirus/covid-19, kan du tage kontakt til Generalkonsulatet i Dubai på mail dxbgkl@um.dk eller på telefonnummer: +971 452 68 700. For åbningstider se her. Uden for åbningstid er der mulighed for direkte omstilling til Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter: +45 33 92 11 12.