Spring til indhold

Coronavirus/COVID-19

Her kan du finde information om konsekvenserne af coronavirus/COVID-19 for danske rejsende og fastboende i De Forenede Arabiske Emirater.

Senest opdateret 10-07-2020 09:50
Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

Rejsevejledning

Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser til De Forenede Arabiske Emirater frem til og med den 31. august som følge af COVID-19 pandemien. 

Læs rejsevejledningen for De Forenede Arabiske Emirater.

Information om konkrete restriktioner i De Forenede Arabiske Emirater opdateres ikke i rejsevejledningen. Ambassaden opdaterer i stedet informationen nedenfor.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om coronavirus/COVID-19 fra danske rejsende og fastboende i udlandet.

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i De Forenede Arabiske Emirater, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

Rejseråd til erhvervsrejser

Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser til De Forenede Arabiske Emirater som følge af COVID-19 pandemien.

Det er bl.a. turistrejser, der anses for at være ikke-nødvendige rejser. Erhvervsrejser anses derimod ofte for at være nødvendige rejser, hvorfor erhvervsrejsende som udgangspunkt godt kan rejse i den aktuelle situation.

Det er derfor op til den enkelte virksomhed at vurdere, hvorvidt en rejse er en nødvendig rejse. Hvis virksomheden vurderer, at en konkret rejse er en nødvendig rejse, er det vigtigt, at der også foretages en konkret og individuel risikovurdering af rejsen i dialog med den enkelte medarbejder.

Den enkelte virksomhed bør anlægge et forsigtighedsprincip for at minimere risikoen for, at virksomhedens medarbejdere bliver smittet med ny coronavirus/COVID-19 i udlandet.

Virksomheden og den enkelte medarbejder bør derfor følge vores rejseråd til erhvervsrejser.

Læs også regeringens retningslinjer for erhvervsrejser.

Rejserestriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Indrejserestriktioner

Dubai

Ifølge de officielle udmeldinger fra myndighederne i Dubai kan personer med gyldig opholdstilladelse i Dubai rejse tilbage. Dette gælder alle med opholdstilladelse i Dubai, som enten er strandet uden for landet grundet COVID-19 eller ønsker at rejse til deres hjemland og komme tilbage, dog med visse forholdsregler. Har du gyldig opholdstilladelse i Dubai, kan du opnå tilladelse til tilbagerejse gennem GDFRA 

Forud for afrejse skal der foreligge en negativ COVID-19 test, som ikke må være mere end 96 timer gammel ellers skal en test foretages i lufthavnen ved ankomst til Dubai.

Den rejsende skal registre sine oplysninger på COVID-19-DXB smart app, før terminalen forlades. 

Den rejsende skal overholde hjemmekarantæne, indtil man modtager et negativt testresultat. Er hjemmekarantæne ikke muligt under egnede forhold, vil man blive pålagt karantæne på hospital eller hotel, som anvises af myndighederne for borgerens egen regning.

Turister kan indrejse i Dubai fra 7. juli, såfremt de kan dokumentere en negativ Covid-19-test taget inden for de seneste 96 timer og fremvise en rejseforsikring, der dækker alle udgifter i tilfælde af smitte med COVID-19. Yderligere test kan blive foretaget ved ankomst i lufthavnen og karantæne skal overholdes indtil testresultatet fremkommer negativt.

Hvis du rejser med Emirates Airlines, tjek venligst deres guidelines for rejsende til Dubai

Flyselskaberne har ret til at afvise personer, der udviser symptomer på COVID-19.

Det er kun muligt at krydse grænsen til Abu Dhabi ved forevisning af negativt Covid-19 resultat foretaget indenfor de sidste 48 timer. Resulatet skal forevises gennem Al hosn App

Abu Dhabi og øvrige emirater

The National Emergency Crisis Managament udmeldte 2. juli, at turistrejser ikke er tilladte. Dog fremgår det, at der er undtagelser, og FAE residents kan rejse til deres hjemlande og komme tilbage til FAE.   

Udlændinge med opholdstilladelse i Abu Dhabi og de øvrige emirater (undtagen Dubai), som er strandet i udlandet, kan søge om tilladelse til at rejse tilbage gennem ICA smartservices.

Myndighederne i Abu Dhabi har udmeldt nedenstående procedure for at rejse tilbage til Abu Dhabi:

Før indrejse: 

  • Udfylde ansøgning på ICA Smart Services 
  • Udføre COVID19-test i et godkendt testcenter i opholdslandet. Godkendte testcentre findes  på portalen. Testresultat bør foreligge senest 48 timer før afrejse.

Under rejsen:

  • Udfyld helbredserklæring

Ved indrejse:

• Covid-19 test foretages ved ankomst i lufthavnen

• Download Al Hosn app på din mobiltelefon

• Hjemmekarantæne i 14 dage, såfremt dette kan gøres under egnede forhold, eller på hospital eller hotel for egen regning.

Det er kun muligt at rejse til Abu Dhabi ved forevisning af negativt Covid-19 resultat foretaget indenfor de sidste 48 timer. Undtagelser for visse persongrupper Resulatet skal forevises gennem Al hosn App

Fra 1. juni, vil flere almindelige kommercielle flyforbindelser genoptages, dog fortsat i begrænset omfang.

Landegrænsen mod de omkringliggende lande (Saudi Arabien og Oman) er lukket på ubestemt tid.

Karantæneregler

Abu Dhabi:

Alle personer der ankommer til FAE vil få foretaget en Covid-19 test og 14 dages hjemmekarantæne. En opfølgende test vil blive foretaget inden ophævelsen af karantænen.

Alle personer som bliver testet positiv for Covid-19, eller har været i tæt kontakt med en der er smittet, skal i hjemmekarantæne og installere myndighedernes tracking app på mobiltelefonen. Gennem app kan du få besked om du er testet positiv eller negativ.

Under karantænen må du ikke invitere gæster, bruge offentlig trafik eller taxa eller købe ind. Det er muligt at købe fødevarer online.

Guidelines for hjemmekarantæne

Du kan få en bøde på AED 50.000 (ca. 100.000 kr), hvis du ikke overholder karantænen første gang. Anden gang kan du risikere fængsel op til 6 mdr. og/eller en minimum bøde på AED 100.000 (ca. 200.000 kr.).

Dubai:

Alle rejsende med opholdstilladelse i Dubai får taget en Covid-19 ved ankomst. Derefter er det et krav at downloade COVID-19-DXB app og blive i sit hjem, indtil man kan fremvise et negativt test resultat. Er resultatet positivt, skal man overholde 14 dages hjemmekarantæne. 

Interne rejserestriktioner

Det er kun muligt at rejse til Abu Dhabi ved forevisning af negativt COVID-19 resultat foretaget indenfor de sidste 48 timer. Resultatet skal forevises gennem Al Hosn app'en.

Du kan frit rejse mellem de andre Emirater i bil. Dog må man maks. være 3 personer i bilen, og alle skal bære maske under kørslen. Kørsel med nærmeste familie må ikke overskride 5 personer i samme bil.

Transitmuligheder

For seneste nyt om muligheden for transit fra/til andre lande, bedes du kontakte det enkelte airlines.

Lokale restriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Udgangsforbud

Der er ikke indført udgangsforbud i nogen af emiraterne.

Børn under 12 år og ældre over 60 år må gerne besøge shoppingcentre, restauranter, biografer, sportsfaciliteter og andre fælles områder.

Forsamlingsforbud

Der er forbud mod forsamlinger i det offentlige og private, og familiebesøg er begrænset til den nærmeste familie. Førstegangsforseelser kan straffes med bøder og gentagende overtrædelser af forsamlingsforbuddet kan resultere i fængselsstraf. 

Der er krav om social distancering på 2m i det offentlige rum, hvilket inkluderer både malls, supermarkeder, strande etc.

Mundbind

Det er obligatorisk at bære mundbind i FAE, når man benytter offentlig transport eller færdes i det offentlige rum, herunder supermarkeder, malls eller turistattraktioner. Der vil blive foretaget temperaturmålinger før indgang.

Du kan få en betydelig bøde, hvis du ikke overholder kravet om mundbind.

Nedlukning/genåbning

De fleste forretninger, shopping centre, restauranter, cafeer, biografer, frisører, træningscentre, vandparker og pools i FAE er genåbnet, dog med visse lokale restriktioner. 

Hvis du bliver syg

Hvis du får symptomer, der kan give mistanke om COVID-19, imens du rejser i udlandet, bør du hurtigst muligt kontakte din rejseforsikring.

Du bør derudover følge de lokale myndigheders anvisninger.  

Myndighederne i FAE anbefaler:

1. Du bliver hjemme, hvis du er syg

2. Straks kontakter en læge telefonisk for vejledning

3. Du ikke kommer i kontakt med andre mennesker, såfremt du udviser symptomer.

De lokale myndigheder kan kontaktes på følgende numre:

Ministry of Health & Prevention: 800 11111
Medical Operations Command Centre: 800 1717
Dubai Health Authority: 800 342

Hvis de lokale myndigheder beder dig om at gå i karantæne, bør du følge deres anvisninger.

Udenrigsministeriet kan ikke påvirke de restriktioner, som andre lande vælger at indføre for at forhindre videre smittespredning.

Du kan altid kontakte ambassaden eller Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 (bbb@um.dk / +45 3392 1112), hvis du har brug for rådgivning.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig, hvis man bliver syg i udlandet.  
Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Læs mere om symptomer på COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen.

Visum og opholdstilladelse

Immigrationsmyndighederne i FAE har meddelt, at opholdstilladelser der udløber efter 1.marts 2020 automatisk forlænges frem til udgangen af 2020.

Der udstedes i øjeblikket ikke visum til FAE.

Udrejse af De Forenede Arabiske Emirater

Der er forskellige rejsemuligheder med fly fra FAE til Danmark. Emirates Airlines  har 2 ugentlige afgange direkte til københavn og flere til Frankfurt, hvor der er mulighed for videre forbindelse til Danmark. Etihad Airways har flere ugentlige afgange blandt andet til Frankfurt og Amsterdam, hvorfra det er muligt at rejse videre til Danmark. Bemærk dog, at det i øjeblikket ikke er muligt at rejse ind i Abu Dhabi fra Dubai.

Det anbefales alle, der rejser ud at være opmærksomme på proceduren for ud- og indrejse af FAE.

For udrejse af FAE:

Borgere med opholdstilladelse eller statsborgerskab i De Forende Arabiske Emirater kan, ifølge myndighedernes udmelding frit rejse på ferie i udlandet, såfremt værtslandet tillader indrejse, og at man overholder de gældende regler i landet og tager forholdsregler ved tilbagerejse til Dubai.

Har du opholdstilladelse i Dubai og ønsker at returnere, skal du søge om tilbagerejse inden udrejse af Dubai gennem GDRFA.

Danskere der planlægger at udrejse af FAE for en kortere periode, bør være opmærksomme på myndighedernes udmeldinger om tilbagerejse. Læs mere under Information vedr udrejse af FAE.

Rejse-/køretilladelse

Det er ikke længere nødvendigt at søge køretilladelse. Negativt testresulatet er et krav for at krydse græsen til Abu Dhabi.

Certificate to board

De nye indrejserestriktioner til Danmark har i nogle tilfælde gjort det svært for personer, der ikke er danske statsborgere, at boarde fly til Danmark. Hvis du har fast bopæl i Danmark, kan ambassaden hjælpe dig med at udfærdige et certifikat, der viser dette (certificate to board).

Indrejse i Danmark

Der blev indført kontrol ved alle Danmarks grænser lørdag den 14. marts 2020 kl. 12.00 som led i indsatsen for at hæmme spredningen af COVID-19.

Personer, der ikke har dansk statsborgerskab, men som ønsker at indrejse i Danmark, må forvente at blive afvist ved de danske grænser, hvis de ikke har et anerkendelsesværdigt formål.

Anerkendelsesværdige formål omfatter bl.a. det at have fast bopæl eller arbejde i Danmark. 

Læs mere om anerkendelsesværdige formål hos Rigspolitiet.

Spørgsmål om grænsekontrol, herunder vurderinger af, hvad der i konkrete situationer udgør anerkendelsesværdige formål, hører under Rigspolitiet.

Certificate to board

De nye indrejserestriktioner til Danmark har i nogle tilfælde gjort det svært for personer, der ikke er danske statsborgere, at boarde fly til Danmark. Hvis du har fast bopæl i Danmark, kan ambassaden hjælpe dig med at udfærdige et certifikat, der viser dette (certificate to board).

Mere information

Lokale myndigheders hjemmesider

FAEs nationale kriseberedskab (UAE National Emergency Crisis and Disasters Management Authority)

FAEs sundhedsministerium

FAEs sundhedsmyndigheder COVID-19 Information

FAEs føderale myndighed for identitet og medborgerskab (ICA)

Emirates News Agency

Lokale myndigheders hotlines:
Ministry of Health & Prevention: 800 11111
Medical Operations Command Centre: 800 1717
Dubai Health Authority: 800 342

Lokale nyhedsmediers hjemmesider
https://gulfnews.com/
https://www.thenational.ae/uae
https://www.khaleejtimes.com/

Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut.
De danske myndigheder har samlet informationer om den danske indsats mod coronavirus/COVID-19 på en fælles myndighedsside.

Kontakt

Du kan kontakte eller Generalkonsulatet i FAE inden for almindelig åbningstid.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i De Forenede Arabiske Emirater, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.
Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

Bestilling af NemID-nøglekort

På grund af udbruddet af coronavirus/COVID-19 kan danskere bosat i udlandet få problemer med at få tilsendt et nyt NemID-nøglekort med posten. Digitaliseringsstyrelsen anbefaler derfor, at man installerer NemID nøgleapp på sin telefon.

Læs mere hos Digitaliseringsstyrelsen.

Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

Kontakt

Det Danske Generalkonsulat og Handelsafdeling

Umm Suqueim 2,
Al Thanya rd, Al Beteel Street,
Villa 208, P.O. Box 2988
Dubai

Tel. (+971) 4 52 68 700 
Fax (+971) 4 348 0899
E-mail: dxbgkl@um.dk

hent app'en rejseklar

I app’en Rejseklar har vi samlet alt, hvad
du skal vide om sikkerhed på din rejse.