Gå til indhold

Demografi

Udviklingen i oliesektoren har i FAE – som i de øvrige golfstater – medført en bemærkelsesværdig befolkningsmæssig udvikling.

I 1968, seks år efter olieproduktionens start, udgjorde befolkningen ca. 180.000, hvoraf 113.000 var lokale statsborgere. Befolkningen var, som nu, koncentreret i de tre største emirater, Abu Dhabi, Dubai og Sharjah.

 

Siden da har befolkningstallet for FAE været i stor vækst og formodes nu at være på ca. 10 millioner, hvoraf udlændinge udgør hele 85% af den samlede befolkning. Den største gruppe af migrantarbejdere, ca. 65 %, består af asiater fra det indiske subkontinent, mens de arabiske migrantarbejdere udgør ca. 25 %. Amerikanere og europæere opgøres til ca. 8 %. Desuden har det høje antal af migrantarbejdere resulteret i en overvægt af den mandelige repræsentation i byen (75%). FAEs egen befolkning er hovedsaglig sunni-muslimer. Der findes et shiitisk mindretal på ca. 16 %. 

 

Dubai er med sine ca. 3 millioner indbyggere i dag den mest befolkede by i FAE, mens hovedstaden Abu Dhabi har et indbyggertal på ca 1,5 millioner. Dubai er et af de hurtigst voksende byer i verden, og det forventes, at indbyggertallet fortsat vil stige de kommende år.