Gå til indhold

Geografi

De Forenede Arabiske Emirater består af syv selvstændige emirater: Abu Dhabi, Dubai, Ajman, Fujairah, Ras Al-Khaimah, Sharjah og Umm al-Quwain, der ialt dækker 83.600 km2, hvoraf Abu Dhabi er den største emirat.
UAE har mod vest og syd landegrænse med Qatar og Saudi Arabien, medens landet mod øst og sydøst har fælles landegrænse med Sultanatet Oman. Oman har endvidere en enklave på den yderste del af Musandam-halvøen ved Hormuz-strædet. Seks af emiraterne danner kystlinie ved Den Persiske Golf, medens det syvende, Fujairah, er beliggende ved Oman-bugten mod øst.

 

Golfkysten er lavvandet og fyldt med sandbanker og koralrev. Selve kystområdet består af lave saltsletter, der længere inde i landet afløses af en sand- og stenørken, der dækker ca. to tredjedele af landets samlede areal. Der findes to større og en række mindre oaser. I området op mod grænsen til Oman hæver landet sig i et bjergområde.

Klimaet i kystområderne er om sommeren meget fugtigt med temperaturer over de 40 grader. Om vinteren ligger temperaturen omkring 20 grader.