Gå til indhold

Geografi & Klima

De Forenede Arabiske Emirater består af syv selvstændige emirater: Abu Dhabi, Dubai, Ajman, Fujairah, Ras Al-Khaimah, Sharjah og Umm al-Quwain, der i alt dækker 83.600 km2, hvoraf Abu Dhabi med afstand er det største emirat.

Geografi

UAE har mod vest og syd landegrænse med Qatar og Saudi Arabien, mens landet mod øst og sydøst har fælles landegrænse med Sultanatet Oman. Oman har endvidere en enklave på den yderste del af Musandam-halvøen ved Hormuz-strædet. Seks af emiraterne danner kystlinje ved Den Persiske Golf, mens det syvende, Fujairah, er beliggende ved Oman-bugten mod øst.

Golfkysten er lavvandet og fyldt med sandbanker og koralrev. Selve kystområdet består af lave saltsletter, der længere inde i landet afløses af en sand- og stenørken, som dækker ca. to tredjedele af landets samlede areal. Der findes to større og en række mindre oaser. I området op mod grænsen til Oman hæver landet sig i et bjergområde.

Klima

De Forenede Arabiske Emirater har graft sagt to årstider – sommer og vinter. Vintersæsonen, der strækker sig fra december til marts, bærer præg af en middeltemperatur mellem 16°C og 20°C. Sommersæsonen, der strækker sig fra juni til september er karakteriseret ved ekstremt høje temperaturer, som kan nå 50°C, især i den sydlige del af landet. Gennemsnitstemperaturen om sommeren ligger mellem 32°C og 37°CKlimaet i kystområderne er om sommeren meget fugtigt. FAE er desuden udsat for sporadiske støvstorme, der kaldes shamal-vinde.