Gå til indhold

Medicin på rejsen

På denne side findes information og henvisninger til, hvad du skal gøre, hvis du har brug for at medbringe medicin på rejsen til De Forenede Arabiske Emirater.    


Information om indførelse af medicin til De Forenede Arabiske Emirater kan findes på FAEs Sundhedsministeriums hjemmeside 

Ifølge oplysninger på hjemmesiden kan rejsende elektronisk ansøge om tilladelse til at indføre medicin forud for deres rejse, såfremt der er tale om, ”narcotics, controlled or psychotropic medicine”, som fremgår af lister på hjemmesiden. I disse tilfælde kan den rejsende forud for sit besøg søge om tilladelse online, ved at oprette en adgang på Sundhedsministeriets hjemmeside, udfylde en blanket samt vedhæfte paskopi, recept og legaliseret lægeerklæring (på engelsk). Ansøgningen vil ifølge Sundhedsministeriet blive behandlet inden for fem arbejdsdage.

Ift. al anden medicin, der går under betegnelsen ”non-controlled medicine” og som ikke fremgår af listerne, kan man iflg. FAEs Sundhedsministerium medbringe recept og lægeerklæring (på engelsk), der skulle være tilstrækkelig til at få lov til at indføre denne medicin. 

Læs mere om medicinattest fra egen læge for rejser uden for Schengen-området på Udenrigsministeriets hjemmeside

Vi vil opfordre rejsende til at kontakte FAEs myndigheder (Ambassaden i København) for at få bekræftet reglerne ift. ens specifikke situation.

For en god ordens skyld bemærkes, at ansvaret for at efterleve reglerne i FAE for indførsel af medicin påhviler den rejsende selv.

Vi gør opmærksom på, at Det Danske Generalkonsulat i Dubai ikke kan rådgive om specifikke former for medicin.

 

/sitecore/content/Corporate/UM/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen