Skip to content

Praktikophold ved Den Kongelige Danske Ambassade i Abu Dhabi (in Danish)

Den Kongelige Danske Ambassade i Abu Dhabi søger hvert halve år to praktikanter.

Den Kongelige Danske Ambassade i Abu Dhabi søger to praktikanter hvert halve år. Vi søger en praktikant til den politiske afdeling og en praktikant, der hovedsageligt kommer til at arbejde med public diplomacy og kommunikation.

Praktikperiode
Forårssemesteret løber fra primo februar, mens efterårssemesteret løber fra primo august – begge i en periode af seks måneders varighed.

Vi tilbyder
De Forenede Arabiske Emirater og Qatar er to globalt funderede lande i hastig udvikling og vækst og med markante dagsordner i den sikkerhedspolitiske udvikling i regionen. Begge lande bliver dækket fra ambassaden i Abu Dhabi. Du får derfor som praktikant på ambassaden i Abu Dhabi blandt andet mulighed for: 

  • At beskæftige dig indgående med den sikkerhedspolitiske dynamik i regionen,
  • At opnå et unikt indblik i det politiske miljø i FAE og Qatar,
  • At få indblik i hvorledes samfundsfaglige- og politiske teorier omsættes til praksis i en mellemøstlig kontekst,
  • At bidrage aktivt med baggrundsresearch til ambassadens indberetningsvirksomhed,
  • At deltage i møder med den danske ambassadør,
  • At opleve, på nært hold, de daglige funktioner og opgaver på en repræsentation i Udenrigstjenesten,
  • At opnå en dybere forståelse af den mellemøstlige kultur gennem den daglige arbejdsgang på ambassaden og opholdet i et af de mest moderate lande i Mellemøsten.
  • Som politisk praktikant vil du beskæftige dig med politisk analyse, baggrundsresearch samt dansk deltagelse i international organisationer i Abu Dhabi
  • Som public diplomacy-praktikant kommer du til at arbejde med kommunikation, organisering af events, samt med at fremme danske relationer i FAE.

Vi forventer
At du er dansk statsborger eller har tilknytning til Danmark, at du er indskrevet på en relevant dansk eller udenlandsk kandidatuddannelse og at du har stor interesse for sikkerhedspolitik, nationaløkonomi og udenrigspolitik. Det vil være en fordel, hvis du allerede har kendskab til Mellemøsten, men det er ikke et krav. Du skal trives i et alsidigt miljø og kunne arbejde selvstændigt med ansvar. Du skal være i stand til at engagere dig i de mange varierende opgaver og udfordringer, som et praktikophold indebærer. Vi forventer endvidere, at du er moden, initiativrig og fleksibel. Herudover skal du være i besiddelse af gode formuleringsevner både på dansk og engelsk, da en væsentlig del af arbejdet vil foregå på engelsk.

Praktikvilkår
Praktikopholdet er ulønnet og du opfordres derfor til at søge legater. Du vil blive tilbudt at bo på et værelse på ambassaden. Der indgås en praktikaftale, og du kan tage din SU med under praktikopholdet, såfremt praktikopholdet kan meritoverføres efter dit studies gældende regler.

Ansøgningsfrist
Ansøgning på engelsk (med dansk eller engelsk CV), karakterudskrift og anbefalinger indsendes pr. e-mail til auhamb@um.dk med emnet "Praktikant foråret 2020". I din ansøgning må du meget gerne give udtryk for, om du foretrækker en stilling i den politiske sektor, eller en stilling med fokus på public diplomacy.
Ansøgningsfrist er d. 5. september 2019.

Yderligere spørgsmål
Yderligere spørgsmål kan rettes til nuværende praktikant Zainab Al Asadi (zaiasa@um.dk) eller på tlf. +971 50 668 1692.